volgen AdamEve Twitter AdamEve Facebook
delen

Nieuwsbrief:

Naam
Email

Jouw eerste keer bloot:

een workshop voor zoekers en vinders van vrijheid en zelfvertrouwen                   lees meer>

 

Mijn eerste keer bloot

Een jaar of twintig was ik toen ik van een collega hoorde dat ze naar het naaktstrand ging. ‘Dat wil ik ook’, dacht ik. Met mijn vriendin en een bevriend koppel trokken we naar het naaktstrand van Hoek van Holland. Ik voelde me wat onwennig, het was zo vreemd, zo anders. Wij, met zijn vieren in ons blootje, tussen andere blote mensen. Ik bewoog me niet zo makkelijk als anders. Na een tijdje voelde het al een beetje gewoner aan. Het werd echt leuk : ik voelde me vrij, vreugdevol en verbonden.

Schaamte, een vorm van angst

We bedekken ons sinds eeuwen tegen de weersomstandigheden.
En we bedekken ons tegen kijken en bekijken.‘Er scheelt iets aan mij.’ ‘Ik ben niet mooi.’ ‘Ze gaan met me lachen.’ Mijn geslachtsorganen zijn seksueel en ik wil niet dat anderen kijken.’
‘Ik zal een erectie krijgen en men gaat me veroordelen.’
‘Ik wil niet naar andere blote mensen kijken, dat hoort niet.

Gedachten en gevoelens

We creëren steeds opnieuw gedachten en patronen die we onszelf of door anderen hebben aangeleerd. We hebben constructieve

 

positieve gedachtenpatronen en destructieve negatieve gedachtenpatronen. Al wat je denkt uit zich in gevoelens ; verdriet, kwaad, bang of blij. Verkennen en zo tot kennis komen welke gedachten aanwezig zijn, is een eerste stap. D.m.v. zelfobservatie kan je je gedachten bewust maken en kiezen om ze al, dan niet te geloven.Vaak is het nodig om terug te gaan naar de tijd van ontstaan en te doorvoelen wat die gedachten gaven. Toen waren ze gericht op overleven, ze hadden hun nut. De vraag is of die gedachten nu nog zinvol zijn.

Aktie

We oefenen in ademen : op een milde manier brengen we de aandacht naar onze adem. Later overlopen we in gedachten het hele lichaam en we merken onze gedachten op en wat ons lichaam ons vertelt. Indien je merkt dat je die gedachten niet meer nodig hebt, kan je overgaan naar herstellende akties : je installeert ware gedachten, opbouwende gedachten. Met vallen en opstaan,.
‘Er scheelt niks aan mij, ik mag er zijn’. ‘Als anderen met me lachen, zegt dat meer over hen dan over mij’. We bouwen langzaam op. Bloot alleen , bloot voor de spiegel, bloot zittend met doek in de groep, zonder doek. Bewegend in de groep. En als je wil bloot: staande in de groep en voor de groep.
Data en plaats nader te bepalen. Ook op aanvraag:

contact ~ frank@adameve-pure.com

0032 (0)53 665 165 ~ 0032 (0)476 637 647

 

design: Wellspring